Ga naar de inhoud

Bouillabaisse bij Cust’O in Oostduinkerke

Cust'O Oostduinkerke

Op het gelijkvloers van residentie Cust’O – een recent gebouw met mooie eigentijdse assistentiewoningen te Oostduinkerke – bevindt zich het gelijknamige restaurant. We gaan ervan uit dat de naam Cust’O een samentrekking is van “kust” en het Franse woord “eau” (water). We gingen er op een zomerse maar grijze middag heen met het idee een lunch te eten (de lunches voor de komende maand staan steeds aangekondigd op de Facebook-pagina van het restaurant). Eens ter plaatse, vriendelijk verwelkomd door de uitbaatster van de zaak, besloten we het over een andere boeg te gooien en opteerden we voor bouillabaisse als hoofdgerecht. De volledige menukaart vind je overigens op de website van Cust’O.

Bouillabaisse

Bij onze aperitief kregen we een lekker hapje in afwachting van onze hoofddis. De uitbaatster zorgde intussen voor kreeftenbavetten om de lunch met propere kledij te beëindigen. De bouillabaisse is zoals deze hoort te zijn: een visstoof met heel veel vis en grote gamba’s in, een goede textuur en een heerlijke smaak. Soms wordt bouillabaisse verward met vissoep: ook bij Cust’O in Oostduinkerke zijn deze niet door elkaar te halen. Het gaat om een zeer volwaardige maaltijd, waarbij je met een goed gevuld buikje van tafel gaat. De bouillabaisse werd overigens geserveerd met krokante kaasbroodjes.

Kortom: een geslaagd bezoek, dit adresje is zeker voor herhaling vatbaar!