Ga naar de inhoud

Plopsaland De Panne: kindervertier²

Plopsaland DinoSplash

Bij het opgroeien als kind in de jaren negentig was een jaarlijks tripje naar de Meli – ergens tijdens de laatste dagen van het schooljaar – een vaste afspraak. De Meli in Adinkerke (= deelgemeente van De Panne), ook bekend van de honing, werd opgericht in 1935 en vormde met Bellewaerde en Dadipark een trio West-Vlaamse pretparken. In 1999 werd het park verkocht aan Studio 100 die er Plopsaland van maakten.

Hieronder geven een overzicht van onze favoriete attracties:

  • DinoSplash: een klassieker, de “boomstammetjes”. Doorheen het water glijdt je langs een prachtige verzameling dino’s. Twee watervallen – één korte en één lange in twee stadia – duik je naar beneden. Mooi en leuk … met soms een nat pak.
  • De Draak: een ideale achtbaan voor kleinere kindjes die vertrekt uit een mooi kasteel. Enig minpuntje: helaas amper 30tal seconden voor soms lange wachttijd.
  • Heidi The Ride: razendsnelle achtbaan volledig in hout. Gaat niet over kop, maar dus wel aan een razend tempo. Één van onze topfavorieten.
  • Het Bos van Plop: de poging van Studio 100 om Droomwereld uit Efteling te imiteren. Het origineel is beter, maar dit is zeer goed. Wel traag. Dankzij de continue muziek met het Plopthema doet het ons ook wat aan Caraval Festival denken (eveneens Efteling). Eerder voor kleinere kinderen.

Koop nu uw tickets via ons en ontvang 5 euro korting:

Tags: