Ga naar de inhoud

Bezoekerscentrum Jules Destrooper: de geschiedenis van de “lukke” (Lo)

bezoekerscentrum jules destrooper

Lo-Reninge en dan specifiek deelgemeente Lo is één van onze favoriete plekjes in de Westhoek. Een prachtig marktpleintje met Gasthof De Zwaan (heerlijke Chili Con Carne!), de boom van Caesar, mooie fietsroutes, polders met grachten en beken en … het bezoekerscentrum Jules Destrooper.

De geschiedenis van koekjesfabrikant Jules Destrooper is onlosmakelijk verbonden met Lo. Het bedrijf werd er opgericht in 1886 en tot 2015 bleef het bedrijf in handen van de familie Destrooper. Onenigheid leidde toen echter tot een verkoop aan een Vlaamse ondernemersfamilie. Het museum neemt je mee doorheen de geschiedenis van Jules Destrooper: aan de hand van oude filmpjes, foto’s, animatie voor de kinderen en voorwerpen leer je hoe Jules Destrooper de “lukke” en andere koekjes ontwikkelde. Ook voor kinderen is het bezoekerscentrum zeer geschikt: er zijn heel wat aangepaste activiteiten … en op het einde is er een degustatie. Op een regen- of koude dag een ideale activiteit. Bij beter weer kun je ook combineren met een leuke wandeling in en rond Lo.

N.B.: sinds kort is er geen productie meer op deze “historische” site van Jules Destrooper in Lo-Reninge. Deze werd verhuisd naar de vestiging in het nabij gelegen Ieper.