Ga naar de inhoud

De Normandie in Oostduinkerke: bootrestaurant

Normandie Oostduinkerke

Net even buiten Oostduinkerke, in de richting van Koksijde, vind je restaurant De Normandie. De naam verwijst naar de architectuur van het gebouw uit 1936, dat geïnspireerd is op de vroegere Franse stoomboten die voeren tussen Le Havre in Normandië en New York. Aandachtige passanten hebben gezien dat enkele honderden meters vòòr De Normandie nog een ander “bootgebouw” ligt, met name de Péniche. Dit laatste is geen restaurant, maar een vakantiehuis. De bouwheer van De Normandie – hotelier Jean Van den bergh – was in de jaren dertig de uitbater van het toenmalige boothotel de Péniche. Na een ruzie met eigenaar liet hij zijn eigen boothotel bouwen.

De Normandie is vandaag een restaurant, dat – wanneer de vier verdiepingen benut worden – ongeveer 200 couverts kan bedienen. Het restaurant is een bezoekje waard: het historische kader, een mooi interieur en lekker eten. Wij aten coquilles, roggevleugel en clafoutis (zie foto’s). Helemaal vol is De Normandie best druk, maar we hadden een fijne avond.