Ga naar de inhoud

Culinaire tip: De Pastorant te Booitshoeke (Veurne)

De Pastorant Booitshoeke

Booitshoeke – een deelgemeente van Veurne – is een dorp met een honderdtal inwoners. Het is een zeer landelijke gemeente met voornamelijk boerderijen en een grote cirkel rond de mooie Sint-Audomaruskerk. Je kunt via een kasseiweg volledig rond deze kerk in laatgotische stijl wandelen die in gele baksteen vervaardigd is, typisch voor de kuststreek. In de voormalige pastorij van Booitshoeke aan de Kerk is tegenwoordig een restaurant gevestigd: De Pastorant. Je kunt er eten in een rustig kader met een terras dat uitkijkt op de eindeloze velden van Booitshoeke, een mooiere setting is moeilijk te vinden.

We aten er als voorgerecht “de beste coquilles ooit”, de naam van het gerecht was “gebakken Sint-Jacobsmosselen, handgerolde couscous, zalfje van erwten, pompoen, kruidenolie”. Nadien gebakken noordzeetong met huisgemaakte frieten, waarvoor De Pastorant ook gekend is. Ook de dessert – sorbet met seizoensfuit – was lekker.

Aldus: heel mooie gemeente die een omweg waard is, superleuk restaurant, rustig kader, lekker en een vlotte bediening. Een aanrader.

Website van De Pastorant via deze link.