Ga naar de inhoud

De Vrede: het enige café met de trappist van Westvleteren

de vrede westvleteren

Westvleteren is een deelgemeente van Vleteren, een dorp ten noorden van Poperinge. Het dorp gaf zijn naam aan de wereldberoemde trappist die gebrouwd wordt door de paters van de Sint Sixtus abdij. De abdij kan niet bezocht worden, maar aan de overkant van de straat – de Donkerstraat – bevindt zich café De Vrede. Het is het enige café waar je trappist van Westvleteren kan drinken. Zo lang de voorraad strekt, kun je in de winkel van het café ook het bier zelf kopen om mee te nemen naar huis. Het café biedt ook wat versnaperingen aan, wij zijn meeste fan van de boterhammen met paterskaas of abdijpaté, noblesse oblige.

Kleine noot: Westvleteren is ook een schitterende, landelijke omgeving om te wandelen. Hiervoor kunnen we de Sint-Sixtuswandelroute aanbevelen (7,1km). Je kunt hier de GPX downloaden van de route.