Ga naar de inhoud

Tyne Cot Cemetery: een plaats om stil van te worden

Tyne Cot Cemetery

Tyne Cot Cemetery  is de grootste militaire begraafplaats van het Britse Gemenebest (“Commonwealth”) op het Vasteland. Net geen 12.000 soldaten uit WO1 liggen hier begraven te midden van “Flanders Fields”, getuigen van de bloedige slag bij Passendale (1917). Tijdens dit gevecht vielen maar liefst 500.000 slachtoffers en dit voor amper 8km terreinwinst. Er is op Tyne Cot Cemetery een bezoekerscentrum dat in 2007 ingehuldigd werd.  Het geeft meer duiding over de begraafplaats zelf en biedt een panoramisch zicht op de slagvelden van 1917.

De duizenden witte graven, de bloemenpracht, de ligging te midden van de velden … Tyne Cot Cemetery is een “must do”, een plaats om stil van te worden.

Adres: Vijfwegestraat, 8980 Zonnebeke (Passendale). Meer info vind je op Wikipedia.

Tags: