Ga naar de inhoud

Uitstap naar de Koolfhofput in Nieuwpoort (3,15km)

Koolhofput in Nieuwpoort

Info

De naam van de Koolhofput in Nieuwpoort komt van de aangrenzende boerderij “Het Koolhof”. Het is een provinciaal domein van 5 ha, waar de Koolhofvaart doorheen loopt. Deze vaart voedt de Koolhofput, een prachtige en grote vijver met heel wat fauna en flora dat tegelijkertijd een bufferbekken is. De wandeling rond de vijver is een kleine 3 kilometer lang. De ene kant is verhard, de andere kant is onverhard, maar als alternatief is er een fietspad ernaast (voor bv. buggy’s). We parkeren langs de Oude Veurnevaart, steken de brug over van het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke en via de trappen komen we op het wandelpad rond de Koolhofput.

Tips:

Kaart

Download hier de GPX.

 

Foto’s van Koolhofput in Nieuwpoort