Ga naar de inhoud

Veurne: prachtige markt, leuke terrasjes

Veurne: stadswandelroute

Veurne is – naast Diksmuide, Ieper en Poperinge -een stad en regionaal centrum, ook al telt het amper 12.000 inwoners. Wat ons kan bekoren, is de onmiskenbare charme van het stadje. Je fietst of rijdt erheen langsheen vaarten en kanalen (bv. het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke of de Lovaert) en voor je het weet belandt je op de prachtige markt van Veurne. De Grote Markt van Veurne is één van dé trekpleisters met het stadhuis, huizen uit de zeventiende eeuw en ander onroerend erfgoed. Vlakbij ligt het Belfort dat werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De markt van Veurne is een ideale plaats voor een terrasje. Achter de Grote Markt ligt het Sint-Walburga Park met de Sint-Walburgakerk, mooi aangelegd en een leuke speeltuin.