Ga naar de inhoud

Wandeling Koksijde: Witte Burgwandelroute (10,5 km)

Witte Burgwandelroute

Info

  • Startpunt: Doornpannestraat, Oostduinkerke (bij bezoekerscenter).
  • De wandeling dankt zijn naam aan de “Witte Burg”, een klein natuurgebied van amper 15 hectaren, een uitloper van de Doornpanne. Te midden van dit gebied bevindt zich een 21m hoge stuifduin, de Witte Burg. De omgeving van de Witte Burg is residentieel en tijdens de wandeling zijn mooie villa’s te bewonderen, net zoals bij de Spelleplekke Wandelroute.
  • De Witte Burg Wandelroute maakt ook een prachtige lus doorheen natuurgebied “De Doornpanne”, waar je o.a. ezels en pony’s aantreft die de begrazing voor hun rekening nemen. Hier moet je regelmatig door een zandweg wandelen.
  • Tip: 10,5km is een fikse afstand. Je kunt echter op het parcours wat shortcuts voorzien afhankelijk van je voorkeur (natuur, verharde wegen…).

Kaart


Foto’s Witte Burgwandelroute