Ga naar de inhoud

Wandeling Koksijde: Spelleplekkewandelroute (8,1 km)

spelleplekkewandelroute

Informatie

  • De Spelleplekkewandelroute is een volledig verharde wandeling tussen Oostduinkerke-Dorp en Oostduinkerke-Bad. Perfect om met een buggy te doen, al moet je enkele korte maar pittige hellingen rekening houden. Fietsen kan ook behalve op een stuk van een paar honderd meter langs de zee waar fietsen verboden.
  • Je wandelt doorheen het gebied waar vanaf de jaren 1900 de eerste vissersnederzetting werd gesticht en waar sindsdien duizenden naalden (“spellen”) werden gevonden. Vandaar de naam van deze route.
  • Wat is er te zien? Vooral veel mooie huizen en villa’s, oud en modern door elkaar. Velen dragen een naam die refereert naar zon, zee of wind. Het is dus geen natuurwandeling, maar een dorpswandeling.

Kaart

 

Foto’s